Читај ми!

Лето у Кањижи крај Тисе – мир и одмор у Вароши тишине

Освежење током летње жеге становници и гости Кањиже траже на приобаљу реке Тисе, од којег је направљена туристичка атракција коју посећује све више гостију из иностранства.

Кањижа има око 8.000 становника, урбана средина која нуди и необичну туристичку понуду. Варош смештена поред реке Тисе гостима нуди боравак од атрактивних малих хотела, све до ауто-кампа, чарди, бањског туризма или боравка на уређеним плажама.

Ержебет Богић је из Кањиже и свако лето проводи не у свом стану, већ у кампу поред Тисе.

„Овде пружа природа све. Имамо фино, чисто место, имамо WC, кухињу, купатило. Шта год зажелите овде нађете“, објашњава Ержебет.

„Мушкарци кувају, углавном. Рошиљ углавном, гулаш, риба. Све смо пробали већ“, каже Андреа Каплар из Суботице. 

Уређене плаже, базене и купалишта на Тиси свакодневно посети на хиљаде гостију. Река је некима истраживање природе у осамљеним рукавцима, а некима модеран провод на џет-ски скутерима.

Већ три године овде постоји обука за вожњу скутера на води.

Према речима инструктора Александра Кравишића, проблеми се јављају ако се не поштују правила: „Углавном имамо то неко јурцање близу обале што смета купачима, тако и људима који пецају или возе чамац. Управо деци хоћемо да кажемо да скутери могу бити јако опасни и када их већ користе, да их користе на безбедан и правилан начин“.

Шарм архитектонског наслеђа, богата историја, храна, бројни фестивали, манифестације и модеран приступ туризму разлог су што се последњих година региструје пораст броја гостију у Кањижи и околним селима које нуде особености равничарског етно-туризма.

„Храна нам је добра, штранд сваке године обнављамо, додајемо увек посебне елементе. Наравно, има доста и манифестација које се организују или преко локалне самоуправе или цивилних друштава. Значи током целог лета Тиса је веома активна“, истакао је Роберт Лацко из локалне самоуправе Кањиже.

Кањижа је позната као Варош тишине, урбана и истовремено средина у којој ћете сигурно наћи мир и одмор у природи. О томе сведочи све већи број посетилаца из иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије