Читај ми!

Албарасин у Шпанији је најлепши мали град на свету

У шпанској покрајини Теруел сместио се живописни градић Албарасин. Према попису из 2018. године, у њему је живело 1.106 становника. Окружен је црвеним стенама, а популарна је дестинација планинара.

Магазин за путовања Conde Nast Traveler објавио је листу од 50 најлепших малих градова света. На листи су се нашли градови од Бразила, преко Канаде, Словеније до Јапана.

Критеријуми су били многобројни, а неки од њих су колонијална архитектура, улице, видиковци.

„Никада се нећемо уморити од посета малим градовима. Скоро да свака земља на планети има градић који је вредан пажње. Од историјских села у Јапану до пустињских оаза у Египту“, наводи се у чланку часописа.

Албарасин је планински град на реци Гвадалавир. Куће су необичне наранџасте боје које се одлично уклапају у стеновити пејзаж околине. Историја градића је интересантна јер се преплићу две културе у стиловима архитектуре, готске катедрале и маварске рушевине Алказара.

На листи градова који су ушли у избор нашао се и Блед у Словенији.

Како наводе у магазину за путовања Conde Nast Traveler, Блед се појавио у конкуренцији због својих двораца из 12. века, смарагдне боје воде, острвца са црквом и брежуљцима са погледом на Алпе.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво