Читај ми!

Завојско језеро на Старој планини бистро, чисто, богато флором и фауном

Једно од незаобилазних места које походе туристи на Старој планини, јесте Завојско језеро. Тамо нема посебних туристичких садржаја, али их надомешћује изузетна природа, богата разноврсном флором и фауном. Зато ни променљиви временски услови, на надморској висини од око 700 метара, нису спречили најупорније да стигну на омиљену дестинацију.

Бег од стресног градског живота и потпуни склад са природом, то је оно што туристи проналазе на једном од старопланинских бисера.

И док неки тек откривају чари Завојског језера и околине, има и гостију који себе називају староседеоцима.

Овде нема хотела и ресторана, а смештај се може наћи само у сеоским кућама. Ипак, све је више оних који се озбиљно баве туризмом и планирају проширење капацитета.

„Долазили су нам гости из Немачке, Холандије, из Венецуеле. Гости су углавном презадовољни, због тих услова и због свега овога што ми њима нудимо“, рекла је Ирена Павловић, власница апартмана на Завојском језеру.

У плану је још четири апартмана. Користићемо средства из Ипард програма, бесповратна средства из Европске уније“, навео је Немања Живадиновић, власник апартмана на Завојском језеру.

 Завојско језеро одликује изузетно чиста вода прве категорије, која је рај за риболовце, али ни околина не заостаје својом лепотом. Идеална је за планинарење и обилазак чувених старопланинских водопада.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво