Читај ми!

На Сајму туризма новитети за кинеске туристе који посећују Србију

У Београду на Сајму туризма потписан је меморандум о сарадњи између Туристичке организације Србије и кинеског Удружења за размену образовања. Њиме је предвиђено организовање радионица за туристичке посленике, како би се они упознали са навикама кинеских туриста када су на путовању. Иначе, Кина је земља партнер овогодишњег Сајма туризма у Београду.

Пре короне туристи из Кине су били најбројнији страни гости у земљи. Након недавног укидања строгих антиковид мера, очекујемо нови талас кинеских туриста. И колико год наше две земље повезује снажно пријатељство и богати билатерални односи, животне навике нам се разликују.

„Многи хотели су већ увели неке ознаке на кинеском језику, нека мала прилагођавања када је мени у питању, такође неке ситнице као што су чајници у смештајним капацитетима, јер је познато да кинески грађани имају потребу да конзумирају топлу воду континуирано, те неке основне ствари које се њима подразумевају, а које су за нас нове", истакла је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Кинезе на путовањима највише одушевљава лепота природе, архитектура и наравно храна.

„Скијање, пећине, језера, зеленило, воле кинески туристи. Такође воле и да пробају добро вино, добру ракију и печење", рекао је Јанг Сјаолијанг, Удружење за размену образовања између Кине и Србије.

Радионице ће се најпре одржавати преко интернета, а предвиђена је и организација конференција у туристичким местима у Србији. Захваљујући њима бићемо још бољи домаћини кинеским туристима.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво