Читај ми!

Београд је светска туристичка метропола, преко сто хиљада гостију за празнике

Дочек нове 2023. године обележиле су високе дневне температуре и попуњени сви капацитети у ресторанима, кафићима, хотелима, туристичким центрима. Процене су да је на Златибору било око 10.000 гостију, у Врњачкој бањи 30.000, на Копаонику 20.000 гостију.

Спектакуларним ватрометом и ласерским шоу програмом са Куле Београд у правој празничној атмосфери Београђани и страни гости су ушли у нову 2023. годину.

"По незваничним проценама ТОС-а, Београд је посетило између 100.000 и 150.000 туриста, а према грубим проценама око 50.000 гостију дође код рођака и пријатеља. То су грађани Србије. Београд је постао светска дестинација на тржишту у категорији кратких градских одмора", рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Србије.

Истиче да је током претходних година направљено и више капацитета од потребних, Београд има 128 хотела са 30.000 постеља, много понуда приватног смештаја.

"Београд на води постаје једно од незаобилазних места и атракција, а дочек Нове године, Кула и ватромет постају симболи Београда. Суштина је у атмосфери, јер ми смо словенски народ са медитеранским духом. Београд има и Улицу отвореног срца од 1969. године. Град је велика туристичка дестинација, која се рангира међу првих десет у Европи", истакао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Србије.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије