Читај ми!

Скромније, али весело – све је спремно за новогодишње славље широм Србије

Новогодишња ноћ нам се приближава, а новогодишње свечаности већ су почеле широм Србије. Неки градови ће се и ове године одрећи прослава и новац проследити у хуманитарне сврхе.

Нови Сад је прошле године титулу европске престонице културе дочекао свечано, а свечано ће се од ње и опростити.

„Новосађане 31. децембра очекују пре свега три сјајне изложбе о Милеви Марић Ајнштајн, Милутину Миланковићу и Теслина светлосна галерија у Подграђу где ће на три бине наступати бендови 'Кошин', 'МЦ стерео', 'Обојени програм', 'Репетитор', 'Перпетум џезиле', 'Монохром' и многи други", наводи Милана Миловановић из организационог одбора Европске престонице културе.

Концерт у Крагујевцу почиње 31. у подне наступом група „Веселе осамдесете“ и „Весела машина“.

„У девет увече група 'Трајб' и у 11 увече познат екс-ју бенд 'Дивље јагоде' са својим великим хитовима Мотори, Криво је море, Једина моја. Очекујемо велики спектакл у граду рокенрола“, најављује Небојша Јаковљевић, директор Дома омладине у Крагујевацу.

На Тргу Стевана Сремца у Нишу, новогодишња прослава је већ почела наступом локалних бендова, а млади уметници употпуњују празничну атмосферу.

„Имамо ту част да све наше туристе, домаће и стране позовемо у Ниш да заједно са Нишлијама прославе Нову годину и да на Тргу Краља Милана уз Хариса Џиновића, али и групе 'Црна мамба' који је познат у свету негујући музику Шабана Шаулића, уживају у нашем граду“, позива Драгана Божић, директорка Туристичке организације Ниша.

Врање од 2016. не организује дочек Нове године на трговима.

„Тај новац у износу од пет стотина хиљада динара, колико бисмо потрошили на дочек Нове године, ми уплаћујемо на наменски рачун који такође постоји од 2016. и служи за децу и омладину, али и старије Врањанце који су оболели од тешких хроничних болести и малигних болести“, наглашава Александар Стојић, градски већник за здравство у Врању.

Нови Пазар је издвојио шест милиона динара за децу без родитељског старања, ону са сметњама у развоју и за малишане који болују од ретких и малигних болести.

„Видимо да грађани Новог Пазар одобравају овакво трошење буџетских средстава и ова средства која су намењена за организовани дочек Нове године на тргу“, објашњава Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара.

Први пут ове године од данас до 31. децембра, све установе културе Београда су отворене и организују 60 различитих програма.

„Београдског духа нема без рок и поп концерата, нема рецимо без ЕКВ-а и ове године у сарадњи са задужбином Милана Младеновића, испред Дома Омладине на зидићу, концерт ЕКВ трибјут бендова 29. и 30, а 30. увече испред Музеја савремених уметности, велики поп и рок концерт на којем наступају Влатко Стефановски, Канда, Коџа и Небојша, Коља Пејаковић са својим бендом и грипа Кербер“, наводи Наташа Михајловић, секретар за културу града Београда.

У новогодишњој ноћи, у Београду два концерта. Код Дома Народне скупштине, млади ће уживати у музици по својој мери, а у Београду на води наступају Марко Луис, Јелена Томашевић и Жељко Јоксимовић.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије