Читај ми!

Горња Јабланица, рај за одмор и уживање - стазе воде у Богуновац и највише врхове Мајдана и Радана

Уз бањски и сеоски туризам могао би да буде окосница развоја општине Медвеђе. Пионири у том послу су породица Јанковић у селу Богуновац. Сами граде етно-комплекс на свом имању и увелико се спремају за госте који им стижу за предстојеће празнике.

Надомак Сијаринске Бање и Ћоровог водопада, с погледом у Мркоњски вис на имању Јанковића ниче етно- комплекс. Идеје навиру, а Драганове и Јеленине руке стварају. Од камена и дрвета при крају је друга брвнара, биће и трећа наредне године. Уз јаку вољу и велики рад, спојили су пољопривреду и туризам.

"Ми смо поставили један задатак када смо кренули са фармом оваца и коза да све то мало унапредимо, да наше производе пласирамо по Србији, да пласирамо нашим гостима и онда смо дошли на идеју да направимо ово мало за сада етно- село", рекао је Драган Јанковић, власник етно- комплекса из Богуновца.

Окружени даровима природе,планинска свежина,домаћа храна.То испуњава госте,а надахњује домаћине да брже стигну до циља задржавајући аутентичност амбијента.

"Да буде све природно,све чисто чисто,да буде здраво .Што се структуре гостију тиче она је врло разнолика. Долазе брачни парови, долазе заљубљени, млади, долазе деца", истакла је Јелена Јанковић.

Одавде се не одлази празних руку. Задовољне су и комшије. Радо отварају врата туристима.

"Наше производе продајемо,сир,кајмак,све то домаће нормално,кромпир,лук и малине, значи нам", рекао је Милош Николић, из Петриља.

Вредни,честити домаћини, све их је више у медвеђанским селима са жељом да им авлије буду пуне гостију. Имају подршку Туристичке организације, очекују и подстицаје општине.

"Помажемо још једном човеку који ће ускоро, надамо се, да отвори сеоско туристичко домаћинство. По мени је ово један вид како људи могу да се врате на села", истакао је Мијаило Минић, директор Туристичке организације Медвеђа.

Свако кутак Горње Јабланице је рај за одмор и уживање. На стазама које воде до највиших врхова Гољака, Мајдана и Радана, откривају се благодети природе, традиција, културно наслеђе, добродушност горштака.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије