Читај ми!

Испуњен је великим причама и вечита инспирација – нови промо-филм „Добро дошли у Београд“

„Упознајте Београд на месту где се срећу Београђани. На месту где се срећу стари Београд са модерним животом европске престонице", речи су којима почиње нови промо филм Туристичке организације Београда у ком се позивају гости са свих страна света да посете, искусе и доживе српску престоницу.

Уз спектакуларне кадрове Београда из ваздуха у којима доминирају Београдска тврђава, ушће Саве у Дунав, монументални Храм светог Саве, у филму учествују и наши познати глумци, који на личан и емотиван начин преносе делић свог искуства и доживљаја живота у Београду.

Видео потписује наш познати аутор Душан Стојанчевић, чији је претходни филм „Београдска љубавна прича“ обишао свет промовишући нашу престоницу, а „Шетња кроз историју и културу Београда“ је прошле године награђен на престижним међународним такмичењима туристичких филмова из целог света.

„Београд ми је вечита инспирација, град у коме сам рођен, живим и имам сталну потребу да га приказујем из неког новог угла. Београд чине људи, њихова топлина и гостопримство. После неколико филмова снимљених у сарадњи са ТО Београда, први пут сам имао прилику да радим играну форму, са глумцима. То је резултирало серијом од пет кратких спотова о најважнијим градским амбијенталним целинама, од којих смо направили јединствен видео, надам се да ће сви у њему уживати", рекао је Душан Стојанчевић.

„Ово је град испуњен историјом и великим причама, којих је овај град препун. Ми смо успели да неке од њих преточимо у овај видео за који сам уверен да ће инспирисати велики број гостију из целог света да посете Београд", истакао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, и додао да ће ТОБ овим филмом конкурисати у серији међународних фестивала туритичких филомова током 2023. године.

Шта је тајна традиције одласка свих генерација Београђана на Београдску тврђаву, која места у Београду причају причу о оцу и сину, зачетницима српске државе, и који је највећи од великана који својим умом стварају мистерије, може се сазнати у новом промо-филму о Београду.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије