Читај ми!

Бока которска све популарнија за туристе из Србије

Због короне која не посустаје, европски познаваоци тврде да ће већина туриста одмарати на ближим дестинацијама. Због тога и у нашем региону посебно рачунају на госте из комшилика. Повратак туриста из Србије у Боку, био је осетан већ прошле године, а у Херцег Новом кажу да интензивно раде на томе да њиховим суграђанима зимска дестинација број један, буду српске планине.

Ако се по јутру дан познаје, судећи по предсезони у којој је готово двоструко више ноћења него рекордне 2019.године, хецегновска ривијера ће имати до сада највећу посету.

„У овом тренутку бележимо за 25 до 30 одсто повећан долазак украјинских и руских туриста овде код нас.Што се тиче туриста из Србије јако смо задовољни тим бројем. То је наша братска регија и увек рачунамо на те госте", рекао је Ђорђе Станојловић,директор Туристичке организације Херцег Нови.

Неки хотели ће први пут радити пуним капацитетом, јер су отворени кад и сезона короне. У међувремену се још градило.

„Са много отворених нових хотела и овим великим ризортом који је отворен у нашој близини, створила се једна понуда коју су туристи препознали и била је врло, врло позитивна реакција прошле године, туристи су били изненађени понудом", истакао је Владмир Поповић, менаџер хотела.

Цене су кажу, с обзиром на ситуацију минимално мењали, за 10 до 15 одсто, навише. У туристичкој понуди ускоро и Мамула, чувени југословенски затвор који убрзано прераста у ексклузивни хотел.

Због лепоте песник ју је назвао невестом Јадрана, Новљани кажу мила Бока, а туристи додају да је гостољубива и зато јој се радо враћају.

Домаћини кажу и да интензивно раде на размени туриста.

„Ми анимирамо увек новљане и новљани су апсолутно присутни на српске планине, посебно на Златибору. Куриозитет је и тај да су Херцг Нови и Златибор односно Чајетина побратимски градови", рекао је Стеван Катић, градоначелник Херцег Новог .

Уз свечано отварање сезоне и најава богатог културног лета. Враћа се фестивал "Сунчане скале", представе сваке вечери, а међу њима и мјузикл "Сан о Боки".

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара