Читај ми!

За празнични одмор у природи, месецима унапред распродати сви капацитети

Од почетка епидемије коронавируса постало је популарно изнајмљивање викендица. Пред празнике су месецима унапред распродати сви капацитети. И у познатим туристичким центрима тражи се кревет више.

Госте на Палићу и у Суботици највише привлаче салаши и винарије, а туристички посленици су припремили посебне васкршње програме, тако да само треба да дођу и окусе боравак као код куће.

„Чека их шунка у тесту, кувана јаја, кобасице. Знате како то иде код нас у Војводини. А предности су и ово природно окружење, и сад можда се чују птичице. Имамо рибњак, где наши гости могу да пецају, зечеви су на слободи, овце, пони коњићи. Дакле, имамо потпуно један угођај сеоског туризма овде код нас“, каже Маја Габрић и „Мајкиног салаша“ на Палићу.

За одмор у природи, у миру Овчарско-кабларске клисуре, све више се интересују гости не само из Србије. У кући смештеној на пар корака од Западне Мораве, у протеклих пет година, колико се бави туризмом, Миломир Урошевић каже да је угостио око 5.000 туриста.

Не чуди га веће интересовање пред празнике, када очекује да ће у свакој кућици уз обале реке бити гостију.

„Ми што издајемо издали смо већ те термине пре два месеца. Сви људи који имају викендице породично се окупљају традиционално за све ове празнике који су нам предстојећи. Цене нисте мењали? Не, цене су остале исте и за стране и за домаће туристе, значи сваке године сви их је више“, Миломир Урошевић, власник виле „Ивона“ у Овчарско-кабларској клисури.

У односу на прошлу годину, цене, како кажу, нису мењали ни у другим изузетно привлачним туристичким дестинацијама западне Србије. Иако је велика потражња за смештај гостију на обалама Дрине, на језеру Перућац и на Тари ипак се још увек може наћи понеко слободно место. Цене диктирају захтеви гостију.

„Од неких 30 евра, цене се крећу до 150 евра, мало луксузнијих апартмана и сплавова на самом језеру. Што се тиче Таре, распон цена исто тако, од 30 до неких 100 евра за новије објекте, са неким садржајем типа спа центар или тако нешто“, наводи Милан Ђурић, директор Туристичке организације „Тара Дрина" из Бајине Баште.

Да уживају у чарим сеоског туризма, искусе боравак на салашима, осете планинске ветрове или мирис реке, најчешће се определе породице са децом или групе пријатеља. Многи су мини одмор одавно испланирали, а неки ће васкршње спојити са првомајским празницима.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије