Читај ми!

Кредитирање и попусти - На сајму туризма у Београду, богата понуда из региона

„Између планина и мора" слоган је четрдесет трећег Сајма туризма у Београду. Уз домаћу туристичку понуду на сајму се представљају и националне туристичке организације из више од 20 држава.

Београдски сајам туризма први је сајам у овом делу Европе од почетка пандемије коронавируса. Судећи по интересовању посетилаца, људи су се ужелели путовања, а она ће и ове године углавном бити у оквиру националних граница.

Ко се одлучи за иностранство, бираће неку земљу региона. За наше туристе и овог лета Грчка нема конкуренцију.

Домаћини кажу да нису подизали цене а да су обогатили понуду.

„Имамо нови археолошки музеј на Халкидикију и велики број новоизграђених хотела са пет звездица. Добра вест је да за улазак у Грчку - више није потребан ПЛФ документ, а од Ускрса ни европски зелени сертификат", рекла је Марија Пластара из Туристичке организација регије Халкидики.

И црногорски туристички радници кажу да су цене прошлогодишње, а од средине маја, у Црну Гору путоваће се брже и безбедније.

„Више туристи из Србије неће морати да иду кањоном Мораче, него ће тих педесетак километара пролазити ауто-путем, а могу да кажем и да се веома радујем и овим најављеним летовима из Краљева и Ниша за Тиват", изјавио је Јаков Милатовић, министар економског развоја Црне Горе.

После закључавања и рада од куће, сви смо жељни природе.

„Ми очекујемо да ће ове године поново бити потражња за активним одмором, боравком у природи јер је то тренд у туризму, то траже туристи, јер враћамо се природи, враћамо се оном традиционалном и враћамо се домаћој здравој храни", рекла је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

На овогодишњем сајму туризма учествује 40 домаћих туристичких агенција, што је највише до сада.

Обећавају кредитирање путника и попусте, како би им олакашали одлуку да летос себи и својој породици приуште одмор.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије