Читај ми!

Кејт Винслет, Зои Салдана и Сигорни Вивер после „Аватара“ поново под водом – због очувања океана

Подводне фотографије глумица Кејт Винслет, Зои Салдане и Сигорни Вивер у раскошним плавим хаљинама, биће продате како би се прикупио новац за очување океана. Звезде филма „Аватар: Пут воде“ биле су пред објективом краљице подводне фотографије Кристи Ли Роџерс.

Дугогодишњи заговорник очувања океана, редитељ филмске франшизе Аватар Џејмс Камерон, покренуо је акцију у којој су снаге удружиле звезде филма Аватар: Пут воде из 2022. и једно од најславнијих имена подводне фотографије у свету, Кристи Ли Роџерс.

Сав приход од продаје фотографија ићи ће организацији The Nature Conservancy, која ради на заштити морских животиња и чији је циљ конзервација 10 одсто светских океана до 2030. године.

Камерон је страствени колекционар дела Роџерсове која је и овог пута остала верна свом стилу и сместила глумице Кејт Винслет, Зои Салдана и Сигорни Вивер у раскошан барокни стил.

„Њен јединствен стил снимања под водом ме је инспирисао да јој предложим да сними нашу глумачку екипу (филма Пут воде)“, рекао је Камерон.

Цене фотографија Кристи Ли Роџерс се крећу од 65 долара до 35.000 долара, а продаје их галерија "A Gallery Artists", преко веб-сајта Роџерсове.

Фрејзер Скот, који води галерију, открио је да је снимање укупно трајало око осам сати, али да је у великој мери помогло то што су глумице, због филма, већ прошле обуку за снимање под водом.

Први део снимања организован је у затвореном базену у Великој Британији, где је Роџерсова фотографисала Кејт Винслет.

Кејт је пре снимања другог дела Аватара, овладала роњењем на дах толико да је могла да задржи дах чак седам минута – надмашивши тако рекорд Тома Круза у филмском свету.

Резултат Камероновог пројекта приказује љубав Кристи Ли Роџерс према уметности 16. и 17. века.

„Када снимам изван воде у мрклој ноћи, долази до посебног преламања светлости. Светлост путује спорије у води него у ваздуху и тако могу да добијем ову мекоћу, овај сликарски осећај, ако ухватим фотографију тачно у складу са покретима“, објаснила је уметница фотографије.

Вода за њу није само медиј, већ страст: „Вода даје живот, негује, подмлађује и без ње не бисмо могли да опстанемо. Она је и слобода, чистота и чиста крв, и мени најдражи елемент на нашој планети. Рад са водом је попут боравка на најмагичнијем месту, где ништа није подређено овој реалности и где је све могуће“.

Уметница је пливала и ронила испод стена од лаве на родним Хавајима.

„Током одрастања, од оца сам научила да дубоко поштујем воду и океан. Надам се да ћемо пронаћи брзо решење да наша вода буде чиста, свежа и жива, тако да цео живот може да напредује на овој планети. То је оно што је овај пројекат за мене – део тог решења“, поручила је Кристи Ли Роџерс.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво