Читај ми!

Краљ Чарлс Трећи представља Тера карту – свој план за спас планете

Британски краљ Чарлс Трећи организује велики пријем у Бакингемској палати уочи редовне годишње конференције УН, посвећене климатским променама, која 6. новембра почиње у Египту.

Британски монарх, иначе, један од водећих активиста за заштиту човекове околине и први модерни узгајивач здраве хране, угошћава две стотине људи из пословног света, представнике невладиних и хуманитарних организација, као и активисте у борби за заустављање климатских промена.

Пријем је одговор Бакингемске палате на недавну одлуку, сада већ бивше премијерке Лиз Трас, да краљу Чарлсу Трећем забрани одлазак на самит у Египату.

Предак краља Чарлса дао је 1215. године свету Магна карту – документ који је утицао на бројне правосудне системе у свету.

Нови британски монарх данас популаризује свој програм Тера карта (Terra Carta), који подразумева сарадњу свих држава и приватног сектора на, како је краљ Чарлс Трећи истакао у свом документу на седамнаест страна, „очувању фундаменталних права и вредности природе".

Краљев пројекат утврђује 100 корака које свака држава треба да предузме како би спасла педесет одсто Земљине биосфере и свела на нулу испуштање штетних гасова у атмосферу до 2050. године.

Краљ Чарлс Трећи жели да прибави 10 милијарди долара инвестиција за тај пројекат и данашњи пријем у палати је корак ка том циљу.

Међу званицама ће бити и нови британски премијер Риши Сунак, који је, под притиском активиста за борбу против климатских промена, преиначио претходну одлуку, те ће ипак путовати на самит у Шарм ел Шеику.

Његов кабинет саопштио је да би, да је раније постао премијер, краљу било дозвољено да путује у Египат.

Овако свет долази код краља Чарлса Трећег. Сигурно ће неко израчунати колико је штетних гасова испуштено у атмосферу током путовања свих званица у Лондон.  

среда, 22. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара