Читај ми!

Несвесна своје тежине, млада женка моржа потапа чамце у Ослу

Млада женка моржа Фреја очарала је Норвежане протеклих недељу дана колико већ ужива у фјорду Осла где јој посебно задовољство представља пењање на чамце и бродове и излежавање на сунцу.

Упркос томе што многи Норвежани са симпатијама гледају на њу, некима и није баш драго што је ту. Најпре онима којима је потопила или оштетила чамце.

Несвесна да чамци на које се пење често не могу да издрже њену грациозну тежину од 600 килограма, женка моржа је до сада направила поприличну штету.

Названа по нордијској богињи љубави и лепоте, Фреја је стекла лошу репутацију још док је нешто слично радила у јужном обалском селу Крагеру, пре него што је дошла до вода норвешке престонице 17. јула.

Присуство великог сисара, који обично живи у севернијим водама ближе Арктику, изазвало је велико интересовање локалног становништва и медија, чак је организован и живи пренос где људи могу да прате шта ради.

„Тужно је што долази до материјалне штете, али то се дешава када су у питању дивље животиње“, каже званичник Ролф Харалд Јенсен док стоји поред чамца у марини који полако тоне.

Разматрано је и да Фреју преселе или чак и успавају уколико буде представљала опасност по људе, али су норвешке власти на крају одлучиле да је оставе на миру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара