Читај ми!

Бахреински галебови толико гојазни да не могу више да лете

Галебови у Бахреину почели су да избегавају морску рибу јер су се навикли на брзу храну, жале се локални званичници истичући да птице јуре за специјалитетима које људи оставе. Галебови у последње време имају проблема са летењем јер су због неправилне исхране постали гојазни.

Проблем са вишком килограма у Бахреину проширио се и на животиње и погодио тамошње птице, пише Инидипендент.

Галебови у Бахреину означени су као предебели да би летели јер једу велике количине одбачене људске хране.

Птице се служе остацима брзе хране са послужавника ресторана на обали. Нарочито уживају у националном јелу заливског краљевства, које се састоји од зачињене пилетине и прженог пиринча.

Званичници кажу да су се галебови толико навикли на нови мени да се сада клоне свог природног хранилишта – мора.

У Британији је одбачена људска храна привукла галебове у унутрашњост, то јест необично далеко од обале где обично вечерају „брзу храну” која је остављена на отвореном. 

Пре шест година, истраживачи са Универзитета у Ливерпулу открили су да су птице почеле да се гоје јер једу превише хране коју људи купују за успут.

Аутори студије указали су на здравствене проблеме који би могли задесити ове животиње.

Абдулах ел Кубаиси, председник техничког одбора општинског већа северног дела Бахреина, рекао је да дебели галебови који тетурају по улицама „руше репутацију угледних четврти“.

Позивајући на сузбијање неправилног одлагања хране, Кубаиси је нагласио да галебови више не лете јер су гојазни.

„Можемо их видети како ходају по земљи као да су управо напустили посао и вратили се кући на ручак. Виђамо их само како се хране остацима јела. Преостаје само да им још припремите бокал сока и посластице“, наводи Кубаиси у изјави за бахреинско издање Галф дејли њуза.

Ветеринари су упозорили да популарност фотографија гојазних кућних љубимаца на Инстаграму подстиче власнике да прекомерно хране своје животиње, угрожавајући њихово здравље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво