Читај ми!

Исмаила су одгајили пси, сада је један од чланова чопора

Пре неколико година, ватрогасац из Белгије спасао је маче и одлучио да га усвоји. Донео га је кући, где су га поред чланова породице дочекали и његови љубимци - пси. Одмах су прихватили маче и одгајали га као сопствено штене.

Маче Исмаил је убрзо постао члан псеће породице. Заједно се играју, заједно иду у шетњу. 

Супруга ватрогасца Натали, на друштвеним мрежама често дели фотографије чудне дружине - немачког овчара Нима, швајцарског овчара Лајама и мачета Исмаила. Неке од њих сакупе и до 100.000 лајкова.

Маче је пронађено повређено, у локви крви. Ватрогасац га је одвео ветеринару који је констатовао да су шансе за преживљавање изузетно мале. Ипак, мали Исмаил је успео да се избори и - дошао је у нови дом.

„Првог дана када је стигао, приметили смо да је гледао само у нашег швајцарског овчара. У почетку наш пас није био сигуран шта треба да ради са малим створењем. Вероватно се питао да ли је то нека нова храна, играчка... Ипак, одлучио је да му маче буде нови пријатељ. Водио је рачуна о њему, а и Исмаил се заузврат понашао заштитнички према псу. Имају врло посебан однос. Спавају заједно. Касније се спријатељио и са Нимом", испричала је за Bored Panda Натали. 

Породица заправо има пет кућних љубимаца јер чувају још две мачке.

„Пет кућних љубимаца је много посла. Кад смо добили нашу најмлађу мачку, била сам мало уплашена да ће је бити тешко одгајити, јер смо већ били прилично заузети осталима, али мој немачки овчар ми је био одлична помоћ", објаснила је Натали.

Заједничка шетња свих љубимаца које гаји породица неименованог ватрогасаца права је атракција и пример да се различите животиње могу добро слагати. 

„Сваког јутра, Исмаил се нашим псима придружује у шетњи, и то изгледа као да имамо три паса Азмаел нам се придружује у шетњи. Али морамо бити опрезни, јер мачак још не зна да се чува аутомобила на путу. Иначе се уопште не плаши других паса, чак их и прогони кад му досађују", прича Натали.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво