"Хук" водопада и царство зеленила у Ботаничкој башти

Ако сте на тренутак помислили да гледате инсерт из неког романтичног филма или серије, погрешили сте. Кадрови из најстрожег центра града. Лети када је врућина за неке ово постаје прави рај и место које обилазе свакодневно, што због бекства од асфалта, што због лепоте зеленила и лепоте коју ништа не може да замени.

Београдска Ботаничка башта није само место за људе који желе да гледајући зеленило одморе очи и побегну од градске вреве, већ је и место за фотографисање биљног света који штити од буке и пружа чист ваздух испуњен мирисима цвећа. Протеже се на око пет хектара и представља дом за око хиљаду врста биљака. Захваљујући својој лепоти и очуваном духу старина, Ботаничка башта је и локација коју младенци бирају за своје венчање, али и редитељи за снимање серија и филмова. Оаза мира и зеленила.

„Може се рећи да су суграђани открили Ботаничку башту. Ми мењамо неке биљке и садимо неке нове и гледамо да се обогати фонд Ботаничке баште", рекла је Ана Ржаничанин из Ботаничке баште.

Посетиоцима је најзанимљивији "Јапански врт" који се простире на 20 ари земљишта, а у средишњем делу налази се језерце које се пуни водом из извора на дубини од око 100 метара.

Управо је хук водопада оно што опушта. Ботаничка башта "Јевремовац" је споменик природе од 1995. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара