Опет рекордан „улов“ смећа из океана

Брод Института „Ошн војаџис“ после 48 дана пловидбе приспео је луку у Хонолулуу са 103 тоне отпада које су извукли из Тихог океана.

Ова група активиста је прошле године постигла рекорд после 25-дневног боравка, али ова нова количина смећа коју су прикупили, скоро је дупло већа од претходне.

Мери Кроули која се налази на челу овог Института најављује да ће за неколико дана брод поново кренути у експедицију, али да ће њено трајање зависити од прикупљених средстава и донација.

„Веома сам поносна на нашу вредну посаду. Надмашили смо свој циљ и извукли више од 100 тона пластике и одбачених рибарских мрежа. У овим несигурним временима настављамо да се боримо за оздрављење наших океана, јер то утиче на здравље целе планете“, наглашава Кроули.

Институт планира да прошири своје деловање и на друге делове света како би уклонили што више отпада из светских мора и океана.

„Користимо проверену наутичку опрему за ефикасно чишћење океана, а истовремено уводимо и нове, напредније технологије. Институт је лидер у истраживању и чишћења океана више од деценије, но са мање фанфара и пажње од осталих, али са страшћу и посвећеношћу и значајним доприносом“, наводи Мери Кроули.

Џексон Мекмалдрен, фотограф и сниматељ који је пратио ову експедицију, наглашава да није био ни свестан обима овог огромног проблема.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво