Стравична смрт бремените слонице шокирала Индију

Индијци су потресени смрћу једне дивље, бремените слонице која је преминула након што је појела експлозив. Премијер савезне државе Керале обећао је да ће кривци платити за овај злочин.

Слоница је појела ананас који је био напуњен експлозивом, и који је експлодирао у њеним устима. Она није одмах умрла, већ неколико дана касније. Мислила је да ће спас пронаћи у реци. Локална шумарска служба је покушала уз помоћ друга два слона да је извуче и одвезе у центар где би јој пружили помоћ, али она се срушила и угинула.

Покренута је кривична истрага, а починиоци неће бити поштеђени, рекао је премијер Керале Пинараји Виџајан.

Две организације понудиле су и новчану награду свима који имају информацију која би могла да води до кривца.

Сунил Кумар из Шумарске службе рекао је да је слоница вероватно изашла из заштићене зоне, а умрла је на приватном поседу. "Регистровали смо случај убиства слона, али нико још није ухапшен. Чекамо резултат аутопсије како бисмо сазнали тачан узрок смрти", рекао је Кумар.

Слонови, иначе, често залутају у људска насеља тражећи храну. Ројтерс наводи да се ова трагедија догодила у близини фарми на којима мештани понекад бацају воће напуњено експлозивом како би растерали животиње које им једу усеве.

Након овог случаја, појачане су патроле у шумама. Азијски слон представља угрожену врсту.

Гнев јавности 

У међувремену, лидерка владајуће БЈП Манека Ганди оптужила је власт али и Раула Гандија да не схватају озбиљно насиље над животињама.

"Секретар за шуме би требало да буде смењен, а министар да поднесе оставку. Раул Ганди је из те области, зашто он није предузео нешто?", упитала је Манека Ганди.

Смрт слонице је подигла буру у јавности након што је представница Шумарске службе Мохан Кришнан на Фејсбуку објавила извињење угинулој животињи: "Опрости, сестро".

"Са устима и језиком уништеним у ескплозији, ходала је унаоколо гладна јер није могла да једе. Сигурно је више бринула о здрављу бебе коју је носила, него о својој глади", навела је Мохан Кришнан.

Бројне јавне личности су на друштвеним мрежама указале на овај злочин. 

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије