Читај ми!

Иновације, промене које обликују свет у фокусу 10. Конгреса студената технике

Конгрес студената технике одржан је први пут 2014. године на Машинском факултету у Београду, синергијом Савеза студената Машинског факултета и Савеза студената Рударско-геолошког факултета уз подршку матичних факултета. Ове године, одржаће се 10. пут у студентском одмаралишту Ратко Митровић на Златибору од 8. до 11. марта. Тема је „Промене које обликују свет – иновације у техници“.

Конгрес студената технике окупља студенте техничких факултета Балкана како би стицали нова знања из техничко-технолошких наука - од енергетике, животне средине па све до савремених информационих технологија.

Досадашња искуства су, слободно могу рећи да је из године у годину све боље, јесу да је све већи број младих, успешних, перспективних људи који учествују у Конгресу, на оваквом догађају пронашло првенствено контакт са компанијом, остварио контакт са професорима. Велики број је и примера да су професори ту у публици проналазили своје будуће сараднике, да су студенти из публике данас предавачи и такође да су компаније које подржавају овај догађај пронашле будуће колеге у публици“, истакао је Никола Јокић, председник Савеза студената Машинског факултета Универзитета у Београду.

Тема Промне које обликују свет – иновације у техници привукла је већ 500 студената. Поред академаца из Србије, биће присутни и студенти сродних факултета из Битоља, Скопља, Бања Луке.

„Сматрамо да је тема прикладна за Конгрес, а сходно свакодневном напредку технике, напретку у свим сферама инжењерства, јављају се различите иновације. Предавачи су нам еминентни професори са Машинског факултета из Београда, са Факултета техничких наука из Новог Сада, представници компанија“, навео је Јокић.

Конгрес је важан и за умрежавање студената, а биће организован и својеврстан сајам послова.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара