Млади научници, основци и средњошколци, добили новчане награде за остварене изванредне успехе

Невероватан успех, вредан дивљења, током 2023. године остварило је 120 младих научника из основних и средњих школа у Србији. Освојили су 194 златних, сребрних и бронзаних медаља на међународним научним олимпијадама и научно-истраживачким такмичењима.

Њихов таленат, труд и рад подржала је Фондација 1% додељујући им награде у износу од 6.000 до 15.000 динара - захвалницу са износом новчане награде која је зависила од успеха који су остварили на такмичењима.

„Подржали смо их доделом награда у облику донација као подршку за њихов даљи рад и едукацију. Поносни смо да је чак 120 младих научника подржано нашим пројектом, а да су они само прошле године освојили 194 медаље“, изјавио је Милош Пешић, оснивач Фондације 1% .

Добитници

Овај прорјекат траје већ четири године, кроз који Фондација подржава младе научнике, иноваторе, истраживаче и уметнике са циљем да остану у Србији.

Анђела Зорић је на Међународној конференцији младих научника у области заштите животне средине освојила сребрну медаљу. Такође је учествовала на онлајн СтемКо олимпијади, на којој је исто освојила сребрну медаљу из хемије.

Петар Толимир освојио је сребрну награду на Европској географској олимпијади. 

Страхиња Тривковић освојио је неколико медаља на различитим такмичењима. Бронзану медаљу на Светској географској олимпијади која се одржала у Индонезији,  сребрне медаље на Светском такмичењу у јавном говорништву у Кини и сребрне медаље на СтемКо међународној математичкој олимпијади.

Денис Шаботић учествовао је на Међународној конференцији младих научника у области географије са својим истраживачким радом на тему унапређења квалитета живота у нехигијенским насељима града Београда и освојио сребрну медаљу.

Милан Мирчић је освојио бронзану медаљу на Међународној конференцији младих научника, из области информатике.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво