Читај ми!

Четири милиона евра за младе научнике кроз нови циклус програма ПРОМИС

Фонд за науку Републике Србије отворио је свој девети програм, ПРОМИС 2023. Јавни позив за подношење предлога пројеката је отворен до 10. јула 2023. године.

Програм ПРОМИС 2023 дизајниран je као подршка најбољим пројектима младих истраживача и научника у раној фази каријере, до 7 година након доктората.

Млади научници ће кроз отворени конкурс Фонда за науку моћи да предлажу предлоге пројеката из свих области наука, формирају своје тимове и стекну важно искуство у управљању научним истраживањима.

Програм подржава основна и примењена истраживања у свим научним областима, а пројекти немају унапред задате теме.

Програм ПРОМИС 2023 је прилика за младе научнике у Србији да свој ентузијазам, енергију и изврсне идеје реализују кроз научне пројекте који ће допринети даљем развоју науке и нашег друштва.

Да је наша наука конкурентна и даје изврсне резултате показује чињеница да је у оквиру претходног ПРОМИС програма (2020-2022), 59 истраживачких тимова на основу резултата својих ПРОМИС пројеката објавило 593 научне публикације, од чега је 123 у врхунским часописима категорије М21 и М21а.

“Будућа генерација младих ПРОМИС истраживача ће имати могућност да стекне додатна искуства у управљању пројектима која ће им бити значајна и за конкурисање и реализацију пројеката на међународном нивоу“, нагласила је в.д. директора Фонда за науку др Милица Ђурић-Јовичић.

Максималан буџет пројеката је до 150.000 евра, а трајање пројеката до две године. Средства су намењена за рад истраживачких тимова, опрему и потрошни материјал, међународну сарадњу, објављивање научних публикација као и друге активности које су неопходне за развој науке и истраживања.

Средства у вредности од 4 милиона евра су обезбеђена из буџета Републике Србије и кроз Пројекат акцелерације иновација и подстицање раста предузетништва у Републици Србији (SAIGE), партнерски пројекат Републике Србије, ИПА 19 Европске уније и Светске банке.

четвртак, 28. септембар 2023.
17° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"