Читај ми!

Београдски дани инжењера – проглашени победници такмичарског дела

Удружење студената технике Европе – Београд шеснаесту годину заредом одржало је пројекат “Београдски дани инжењера”, који се састојао из едукативног и такмичарског дела.

Београдски дани инжењера – проглашени победници такмичарског дела Београдски дани инжењера – проглашени победници такмичарског дела

Београдски дани инжењера отворени су 6. априла Сајмом иновација, који се традиционално одржава у холу Машинског факултета. Сајам је основан са циљем да посетиоци завире у свет инжењерства и упознају се са пројектима из различитих научних области које презентују студенти и стартапови, међу којима су били и X-bridges, Друмска стрела, Беоавиа и Сотер Ровер.

Едукативне радионице за учеснике пројекта, које су им помогле да се боље припреме за такмичење, али и да стекну вештине које ће им бити корисне током даљег усавршавања и рада одржане су 7. априла.

Учесници су имали прилику да учествују у Case Study радионици, коју је одржао "Case Study Club", а одмах након и у радионици Бисерна острва коју су одржали представници Business Excellence-а.

Део пројекта који је привукао посебну пажњу студената било је такмичење, намењено студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. Такмичење је тимског карактера и обухвата две категорије: иновативни дизајн и студију случаја.

Такмичари у категорији Иновативни дизајн имали су прилику да комбинују своје знање и креативност како би осмислили уређај или технологију којом се на најефикаснији начин може решити проблем који је ове године задала компанија „Бош“. 

Од пет сјајних тимова, победу је однео тим „Последњи сервис“, који су чинили: Михаило Мирковић и Владимир Стаменковић, студенти Технолошко-металуршког факултета, Марко Лазаревић, студент Електротехничког факултета, Бошко Стојилковић, студент Машинског факултета.

Решавајући студију случаја, такмичари су имали су прилику да заједно са својим тимом реше техничко-менаџерски проблем из праксе који је задала компанија НИС.

Kроз тимски рад су показали познавање проблема, критичко размишљање, као и оригиналност и знање које поседују. Прво место освојио је тим "Problem Solved", који су чинили: Милена Стојић, студенткиња Математичког факултета, Вања Лукић, Елена Георгијев и Марија Стојановић, студенти Технолошко-металуршког факултета.

Победнички тимови обе категорије освојили су праксу у НИС-у и „Бошу", водећим компанијама у региону.

Београдски дани инжењера сваке године привлаче све више студената јер им пружају прилику да тестирају своја знања и вештине, развију тимски дух и креативност и стекну практично искуство у области инжењерства и менаџмента.

Постали су место окупљања младих инжењера који баш ту почињу да граде своју каријеру.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије