Сто милиона евра стартапима за иновативна решења

Конкурс компаније Лабена намењен је стартапима из области медицине, фармације, прехрамбене и петрохемијске индустрије, а десет најбољих решења биће понуђено инвеститорима.

Сто милиона евра стартапима за иновативна решења Сто милиона евра стартапима за иновативна решења

Компанија Лабена, регионални лидер на тржишту лабораторијске опреме из области фармацеутске, медицинске, прехрамбене, петрохемијске индустрије и свих других подручја истраживања и развоја у академским институцијама, покреће први корпоративни стартап акцелератор за иновативна решења из сфера биотехнологије, медицине, фармацеутске и прехрамбене индустрије и заштите животне средине.

„Циљ нам је да иновативне идеје и решења која могу допринети бржем развоју у подручју биотехнологије, фармације и здравства угледају светло дана, те да се реализују и користе у пракси. Стога желимо да нашим знањем, везама, инфраструктуром и лабораторијама помогнемо и оспособимо оне који желе да тестирају, развију и комерцијализују своја иновативна решења. Можемо им помоћи у повезивању с фондовима у Европи, САД и другим деловима света“, истакао је Борут Чех, директор компаније Лабена.

„Желимо да до тржишта дођу најбољи пројекти и идеје које ће на крају њиховог пута заживети и побољшати квалитет живота и здравља људи широм света“, наводи господин Чех.

„Бројни истраживачки тимови са различитих универзитета, иновативни стартапи као и независни иноватори из региона Централне и Источне Европе током свог рада генеришу идеје и иновативна решења, која нажалост неретко немају могућност да развију до краја и ставе на располагање онима којима су потребна. Како из искуства знамо да је за развој овог типа решења потребно значајно улагање времена и финансијских средстава, као и коришћење квалитетне инфраструктуре која није лако доступна, креирали смо један заокружен систем подршке који укључује не само изврсне менторе и савремену опрему, већ и конекције са потенцијалним инвеститорима који располажу са више од 100 милиона евра за инвестирање. Верујемо да смо прави партнер за сарадњу и да заједно можемо брже да доведемо потребна решења до крајњих корисника“, изјавио је др Недељко Милосављевић, кодиректор Лабена Вентуреса.

Сви заинтересовани се могу пријавити за учешће у програму у периоду од 14. марта до 15. маја 2023. године на www.labenaventures.com. Стручна комисија ће одабрати до 40 пројеката који ће имати прилике да уз подршку преко 80 међународних експерата из области предузетништва, финансија, као и из области употребе решења, раде на валидацији и даљем развоју својих иновација.

Финалном селекцијом ће бити издвојено до 10 решења која ће бити представљена потенцијалним инвеститорима међу којима су и бизнис анђели, представници банака и фондова.

Компанија Лабена послује у областима лабораторијске и процесне аналитике за подршку медицини, фармацеутској и прехрамбеној индустрији. Од свог оснивања 1993. године, већ два пута била је добитница награде Господарске зборнице Словеније за успешна привредна достигнућа.

У 2019. години је номинована и за награду „Газела” за брзорастуће предузеће у Словенији. Компанија има представништва у шест земаља и послује широм света, а 2015. године основала је развојне и истраживачке лабораторије у областима биотехнологије, фармације и здравства. Захваљујући изузетном искуству у наведеним областима, Лабена својом акцелераторском платформом повезује 17 земаља са амбицијом ширења пословања на нова тржишта.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво