Читај ми!

Фестивал науке поново у Београду

Након двогодишње паузе, највећа научна авантура враћа се на Београдски сајам - шеснаести по реду Фестивал науке биће одржан од 4. до 6. маја.

Научни изазови, узбудљиви експерименти, интерактивни експонати, научне радионице и шоу програми испуниће поново хале 3 и 3А Београдског сајма. Након двогодишње паузе, највећи регионални догађај посвећен промоцији науке овог пролећа враћа се дружењима уживо.

„Фестивал науке до сада је успешно одржан већ четрнаест пута. Последњи, организован у децембру 2019. године, привукао је више од 30.000 посетилаца“, наводе организатори фестивала.

За време пандемије прилагодили су се новонасталим условима и публици понудили дигитални Фестивал науке, као и велики Научни пикник на отвореном. У међувремену је створена још већа потреба за промоцијом и популаризацијом фундаменталних наука.

Овогодишњи Фестивал науке тако ће бити одржан под слоганом „Ново доба“, а заљубљенике у науку дочекаће занимљиве програмске целине као што су Зона интерактивних поставки, Научно-фантастична бина и Експертинејџери.

„Избором теме желимо да укажемо на промене које су нам се десиле током година изолације, на перцепцију света око нас, а највише на научна достигнућа која су нам помогла да тај период превазиђемо“, објашњава оснивачица фестивала Ана Петровић.

„На пољу науке, на свим фронтовима, десиле су се иновације које су промениле начин на који доживљавамо свет око нас. Одрживи развој постао је приоритет човечанства, па се поставља питање да ли смо довољно спремни за нову будућност и како наука може да нам помогне у свему томе“, каже она.

Детаљне информације о програму овогодишњег фестивала, као и о продаји улазница, биће ускоро доступне на званичном сајту festivalnauke.rs , као и путем друштвених мрежа фејсбук, инстаграм и тикток.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво