Успех је игра ума

Шеста по реду МДС Net@work конференција под називом “Успех је игра ума” окупила је преко 300 еминентних стручњака и гостију из Србије и региона. Централне теме овогодишње конференције биле су везане за разматрање специфичних случајева имплементираних решења компаније која је организовала скуп, као и стратешких праваца развоја нових Аj Ти система и технологија.

Kонкретно, у фокусу су била предавања о решењима и стратегијама у области Интуитивних мрежа, инспекцији веб и маил саобраћаја, нових скалабилних Дата центара, а све у циљу постизања максималне флексибилности, сигурности и заштите поверљивих података у пословним окружењима. У једном сегменту су представљена Identity Services Engine (ISE) решења, као врхунска решења за контролу приступа мрежи. Док је посебан акценат стављен на Cisco Spark Board решење које је последњих неколико година на прави начин објединило три најчешћа канала комуникације: састанке, видео позиве и поруке. Ово решење осим што омогућава интерактивну комуникацију свих учесника конференције/састанка, како визуелну, усмену тако и писану, истовремено утиче на смањење пратећих трошкова и ризика које са собом носе честа путовања у најразличитијим пословним окружењима. Дигитална економија, такође је имала своје место међу свим темама које су обрађиване, пошто су презентована решења неизоставни део сваког озбиљног пословног система.

Конференција је првенствено намењена стручњацима из различитих привредних грана који на једном месту могу да сазнају све новитете у Аj Ти области.

"Истовремено стратешкo приступaњe надоградњи и имплементацији нових система, који ће омогућити да корисницима наших услуга пружимо квалитет који се очекује од нас. Све наведено је још један од разлога зашто смо у оквиру нових технолошких решења покушали на неки начин да посетиоцима приближимо и појам Дигиталне економије која је у различитим видовима већ увелико присутна на нашем тржишту." - изјавио је Славиша Чапкуновић, један од главних организатора конференције.

Развој дигиталне економије и интернета ствари (IoE) креира читав спектар нових пословних идеја и могућности. Kомпаније рачунају на дигиталну иницијативу у циљу обезбеђивања веће добити и смањивању оперативне комплексности. Са друге стране суочавамо се са реалношћу пораста количине података, сервиса, као и све већег броја уређаја које је потребно повезати на мрежу. Експанзија велике количине података и сервиса почиње да надмашује могућности постојећих Ај Ти система корисника. Ај Ти аутоматизација постаје основна компонента која омогућава одржавање корака са пословним захтевима дигиталног света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво