Најбоље за превремено рођене

Стварање добрих услова за развој превремено рођене деце у Kрагујевцу.

У оквиру програма сарадње УНИЦЕФ-а и Министарства здравља, УНИЦЕФ је започео сарадњу са Kлиничким центром Kрагујевац ради побољшања услова за лечење превремено рођене деце у Центру за неонатологију. У овом Центру годишње се лечи око 500 преверемо рођене деце са подручја централне и западне Србије где им се пружа високоспецијализована неонатолошка заштита.

За добар исход у лечењу и даљи развој превремено рођене деце потребно је обезбедити услове који омогућавају активно укључивање родитеља у лечење деце која су рођена пре времена, повећану доступност мајчиног млека у исхрани, и смањење стреса. Зато је УНИЦЕФ, захваљујући својим редовним донаторима, набавио неопходну опрему за контакт детета и мајке „кожа на кожу", столице за удобан положај мајке и детета приликом контакта и дојења, пумпе за измлазање мајчиног млека и посуде за складиштење млека, опрему за позиционирање беба, као и другу медицинску опрему.

Захваљујући додатној обуци у области развојне неонаталне неге која се одржала 30. и 31. марта, 30 педијатара неонатолога и педијатријских медицинских сестара и техничара из Центра за неонатологију у Kрагујевцу кроз свакодневну праксу унапредиће услове за подстицање оптималног раста и развоја превремено рођене деце.

Током 2018. године УНИЦЕФ ће, у складу са редовним донацијама и у сарадњи са Министарством здравља, додатно подржати опремање и обуке на одељењима интензивне неонатолошке здравствене заштите широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара