У потрази за дипломом

За студирање никада није касно, нису битне године, као ни средња школа коју сте завршили. Потребно је познавати своје способности, ускладити жеље и могућности, спознати своје квалитете и вредности.

Образовање је једно од најдрагоценијих и најпозитивнијих искустава која родитељи могу да приуште својој деци. Школовани људи развиће самопоуздање и вештине које су потребне да би доносили важне животне одлуке и доприносили друштву.

Француски филозоф Дени Дидро давно је рекао: „Образовање не би требало да буде завршено када појединац напусти школу, оно треба да обухвати све векове живота... да људима у сваком тренутку пружи могућност да одржавају своје знање или да добијају нова знања".

Када одлучите да упишете жељени факултет, много тога је још пред вама, ипак, посебно је тешко направити тај први (и прави) избор.

Неколико питања се намеће и тражи наше одговоре: Да ли желите добро плаћен посао? Како радите у тиму? Колико узбуђења треба да има будући посао?

Упис на факултет је битна животна раскрсница, а на наше одлуке често утичу родитељи, пријатељи и окружење. Важно је и како нас сви они виде и које способности су запазили код нас.

Када бирамо факултет размишљамо о послу којим ћемо се бавити, свесни чињенице да се свет стално мења и напредује, па је номенклатура занимања променљива као и конкурентност на тржишту.

Прави избор

Листа факултета и понуђени смерови веома су важни. Потребно је прикупити што више информација преко брошура, а драгоцени су и разговори са студентима који већ студирају на том факултету, као и критеријуми уписа. Велика понуда информација избор факултета чини лакшим и бржим.

И на крају, преостаје нам да прикупимо потребна документа за изабрани факултет и куцнемо на шалтер студентске службе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара