Студијски програм који доноси две дипломе

Међународне студије „Економија и финансије“, које паралелно воде ка две дипломе – Универзитета у Лондону (факултет-носилац Лондонска школа економије) и Универзитета у Београду (Економски факултет) – од сада на Економском факултету у Београду.

Студијски програм који доноси две дипломе Студијски програм који доноси две дипломе

Економски факултет Универзитета у Београду је закључио споразум са Универзитетом у Лондону о реализацији међународног програма основних студија „Економија и финансија“ на Економском факултету у Београду, које паралелно обезбеђују две дипломе – једну издату од стране Универзитета у Лондону (факултет-носилац Лондонска школа економије и политичких наука) и једну издату од стране Универзитета у Београду (Економски факултет).

На тај начин Економски факултет Универзитета у Београду постао је прва високообразовна установа у југоисточној Европи и једна од малобројних у Европи која нуди престижне међународне основне студије из економије и финансија, по програму Универзитета у Лондону (факултет-носилац ЛСЕ), које паралелно воде и ка две дипломе.

Свечано потписивање протокола о отпочињању реализације тог програма данас су потписали декан Економског факултета у Београду, проф. др Бранислав Боричић, и академски директор Лондонске школе економије, проф. др Ричард Џекман.

"Ово је велико признање за Економски факултет од најугледнијег европског економског факултета. Овај међународни програм ће допринети и да додатно унапредимо наше, већ добре, домаће програме. Факултет се за овај програм припремао више од годину дана и учинићемо све да оправдамо поверење које нам је указано", рекао је професор Боричић.

Он је објаснио да ће Лондонска школа економије и политичких наука (ЛСЕ), као факултет-носилац тог програма, бити надлежна за дефинисање наставног програма, припрему наставне литературе и испитну верификацију студената, док ће Економски факултет бити надлежан за извођење наставе, која ће се обављати на енглеском језику, као и других пратећих активности у оквиру програма.

Према речима декана Боричића, трошкови студирања на том програму биће у рангу школарина на домаћим универзитетима, и износиће око 2.000 евра по години, што заправо представља школарину која ће се плаћати Универзитету у Лондону.

Проф. Боричић је нагласио да ће за најбоље студенте бити обезбеђене стипендије и навео да Економски факултет сарађује са више од 200 домаћих и иностраних компанија и институција.

Студије по овом програму ће почети од школске 2017/18. године. С обзиром на то да програм Економског факултета траје четири године, а програм престижне Лондонске школе три године, студенти који су ове године уписали прву годину Економског факултета, након завршене прве године имаће прилику да се упишу на тај академски програм, рекао је декан Боричић.

Припремио: Бојан Главонић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара