Огранак САНУ у Нишу

Огранак Српске академије наука и уметности у Нишу, свечано ће бити отворен 16. септембра, саопштено је из САНУ. У огранак је, после једногодишњег рада Комисије, прерастао Центар за научноистраживачки рад САНУ Универзитета у Нишу.

Из Српске академије наука и уметности саопштено је да ће 16. септембра, свечано бити отворен Огранак САНУ у Нишу.

На отварању, у Великој сали Универзитета у Нишу, говориће академик Владимир Костић, председник САНУ, проф. др Драган Антић, ректор Универзитета у Нишу, Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, академик Градимир Миловановић, управник Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Нишу.

Српска академија наука и уметности под својим окриљем има Огранак у Новом Саду и центре за научноистраживачки рад у Крагујевцу и Нишу.

Центри су основани у сарадњи са универзитетима у Крагујевцу и Нишу.

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Нишу, након једногодишњег рада Комисије, прераста у Огранак САНУ у Нишу.

"Свечано отварање Огранка је велики догађај за науку, образовање и културу у Нишу и целом подручју које гравитира том граду. Јачање локалних научноистраживачких и културних центара у Србији од изузетног је значаја за развој друштва и државе, нарочито за спречавање "одлива мозгова", наводи се у саопштењу САНУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије