После годину дана у свемиру виши за пет центиметара

Амерички астронаут Скот Кели провео је скоро годину дана у свемиру, а сада коначно може да се похвали и да је виши од брата близанца.

Повратак на Земљу Скоту је сигурно био велико олакшање, али су непосредно после доласка одмах почели са многим тестовима – посебно је било занимљиво упоредити га са братом Марком.

То је уједно био и један од главних разлога његовог избора због чега је Наса једног једнојајчаног близанца одлучила да пошаље у свемир, а другог остави на Земљи.

Као близанци Скот и Марк били су исте висине, али је након 340 дана у свемиру Скот порастао за пет центиметара.

„Астронаути у свемиру постају виши, јер им се кичма продужује, али се, по повратку, она враћа у нормалан положај“, објаснио је Џеф Вилијамс из Насе.

Насини стручњаци и лекари обавиће подробне тестове на браћи како би тачно знали како боравак у свемиру утиче на људско тело и здравље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара