Читај ми!

Прослава 35 година „пловидбе“

Концертима у Центру „Сава“, група „Галија“ прославиће 35. годишњицу постојања. Уз најаву да су за ту прилику припремили посебан репертоар, сачињен искључиво од балада, нишки бенд ће присутне подсетити на све периоде кроз које су пролазили током каријере.

Нишки бенд „Галија" прославиће 35 година постојања концертима који ће бити одржани 22. и 23. октобра у Центру „Сава" у Београду, најављено је из београдске концертне агенције „Лонгплеј".

Фронтмен групе Ненад Милосављевић, стихописац и певач Предраг Милосављевић и остали чланови бенда, припремили су концерте са посебним репертоаром, сачињеним готово искључиво од „Галијиних" балада из свих периода каријере, али у потпуно новим аранжманима.

„Концерте смо замислили као прославу 35. годишњице бенда, али и причу о најлепшим 'Галијиним' баладама. На нашим стандардним концертима обично има простора само за неколико балада, да не претерамо с њима на уштрб других, брзих песама", рекао је поводом концерта Ненад Милосављевић, познатији као Неша Галија.

На два концерта, уз посебну сценографију и видео-сегменте, београдска публика имаће прилику да премијерно чује у новим аранжманима „Галијине" баладе као што су Још увек сањам, Да ли си спавала, Скадарска, Кад ме погледаш.

„У одређеном тренутку смо песме радили у фазону који је био тада популаран, па смо их постављали кроз такав аранжман. Тренд се морао пратити, без обзира да ли песми прија или не. Зато мислим да је занимљиво чути неке песме у потпуно новом аранжману, који им сада више одговара", истакао је Неша Галија.

На сцени ће с бендом бити и Војни оркестар „Станислав Бинички".

„Галија" ће наступити у следећој постави: Ненад Милосављевић (певач и акустична гитара), Предраг Милосављевић (певач), бубњар Бобан Павловић, гитаристи Драгутин Јаковљевић и Милош Крстић, басиста Славиша Павловић и клавијатуристи Иван Илић и Горан Антовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије