„Да сам ја нетко“ у част „Индекса“

Арсен Дедић, Дадо Топић, Калиопи, Зијо Валентино, „Хари Мата Хари", Тифа и Вајта само су неки од извођача који ће наступити на концертима у част легендарних „Индекса“. Концерти су најављени за 15. октобар у новосадском „Спенсу" и 16. октобра у београдском Центру „Сава" у 20 часова.

Концерти под називом „Да сам ја нетко", посвећени југословенској групи „Индекси", биће одржани 15. октобра у новосадском „Спенсу" и 16. октобра у Центру „Сава" у Београду у 20 часова.

Поред оригиналних чланова бенда, наступиће и неки од највећих певача и музичара са простора бивше Југославије, међу којима су Арсен Дедић, Дадо Топић, Калиопи, Зијо Валентино, Аки Рахимовски, Оги Радивојевић, „Хари Мата Хари", Младен Војичић Тифа, Јелена Томашевић и Сеид Мемић Вајта.

Група „Индекси", основана је 1962. године у Сарајеву, започела је вишедеценијску каријеру у Београду, где су на првој гитаријади 1964. године освојили могућност снимања првог сингла.

После дуге, богате и бурне каријере, „Индекси" су престали с радом након смрти певача Даворина Поповића 2001. године.

„Индекси" се сматрају за прву велику рок групу из бивше Југославије, а њихова музика постала је нераскидива веза између многих генерација које и данас окупљају песме као што су Буди као море, Пружам руке, Бацила је све низ ријеку, Балада, Плима и Да сам ја нетко.

Улазнице за концерт су у продаји од 26. августа у Билет сервису, Центру „Сава" и „Спенсу" по цени од 1.200 до 2.300 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво