Читај ми!

Изабране иконе доделе МТВ награда

Најпознатија светска музичка телевизија обелоданила је пред сутрашњу доделу награда резултате анкете којом су изабрани „тренуци за сва времена“ готово три деценије старе церемоније доделе МТВ награда. Наступ Мајкла Џексона из 1995. године најубедљивији сегмент до сада. Гласало 15 милиона људи.

Мајкла Џексона више нема, али није заборављен, свакако не од стране обожавалаца који прате доделу МТВ видео музичких награда.

Наиме, МТВ је фановима препустио да изаберу најбоље тренутке овог популарног шоу-програма у протеклих 28 година. Анкети се одазвало чак 15 милиона људи.

Краљ попа проглашен је најбољим извођачем свих времена на додели награда, за „медли" наступ из 1995. године.

Како преноси агенција Ројтерс, Џексоново певање и плес уз песме The Way You Make Me Feel, Scream, Beat It и Smooth Criminal покупили су 57 одсто гласова, оставивши иза себе Мадону са нумером Like a Virgin из 1984. и Лејди Гагу с песмом Paparazzi из 2009.

Славни певач, који је преминуо у јуну 2009, проглашен је, такође, и за најбољег поп извођача с истим хитовима, победивши у конкуренцији са Бритни Спирс, Џастином Бибером, „ТЛЦ" и рођеном сестром Џенет Џексон.

Сваке године, МТВ додељује награде за најбоље видео-спотове, а та церемонија је временом постала један од најгледанијих ТВ преноса. Само прошле године, свечану доделу пратило је више од 11 милиона гледалаца.

Посебну драж овог догађаја чине разне „импровизације", врло често унапред испланиране, о којима следећег дана брује сви светски медији.

Тако се прошле године Лејди Гага појавила у хаљини од сировог меса, а годину дана пре тога репер Кање Вест је отео микрофон из руку младе кантри певачице Тејлор Свифт да би публици поручио да је награду уместо ње требало да добије Бијонсе.

Највећи скандал, међутим, изазвали су врели пољупци које су поделиле Мадона, Бритни Спирс и Кристина Агилера на додели 2003. Фамозни пољупци проглашени су за најпровокативнији тренутак у историји Видео музичких награда за који је путем Интернета гласало 53 одсто од укупно 15 милиона људи.

На другом месту нашла се туча која је 2007. избила на сцени између Кида Рока и Томија Лија, а на трећем појава контроверзног радио-водитеља Хауарда Стерна, прерушеног у јунака стрипа Фартмена.

Љубичасти костим који је певачица Лил Ким носила на додели 1999. и који једва да је покривао њене груди проглашен је за „најневероватнији комад одеће", док се месна хаљина Лејди Гаге нашла на другом месту, а црни кожни костим бајкера Бритни Спирс из 2002. на трећем.

Овогодишња додела МТВ видео музичких награда одржаће се 28. августа у Лос Анђелесу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара