Читај ми!

Шести дан хорског певања

Манифестација „Кантат Нови Сад“ већ шести дан окупља љубитеље хорског певања из више земаља. У центру града наступиће „Шоу“ хор, док ће се публици вечерас представити гостујући хор из Венецуеле "Coro de Camara de Merida" и хор „Ха Амаким" из Израела.

Као посластица шесте вечери Међународне недеље хорског певања „Кантат Нови Сад", најављен је гостујући хор из Венецуеле, под називом "Coro de Camara de Merida".

Пред публиком у Новом Саду хор "Coro de Camara de Merida"  ће наступити у 23 часа у новосадској Синагоги, а одмах након њега присутни ће бити у прилици да чује и хор „Ха Амаким" из Израела, који је већ наступио другог дана фестивала.

У центру Новог Сада у току дана ће се представити и „Шоу" хор, настао као продукт рада у радионицама хорског певања.

Сваког дана фестивала организоване су радионице хорског певања и у њима учествују љубитељи хорског певања из више земаља.

Музичке радионице се баве европском, америчком, јужнословенском као и популарном музиком.

Пролазници, грађани и сви они који воле хорско певање имаће прилике да се придруже хору на бини у центру Новог Сада током такозваног „отвореног певања", а најављен је и наступ бенда "Jeuns" из Новог Сада, који је већ свирао као предгрупа француском бенду и певачици Заз.

Међународна недеља хорског певања „Кантат Нови Сад", која траје од 22. до 28. августа, први пут се одржава у Србији.

Манифестацију је организовала Музичка омладина Новог Сада, а подржали су је Град Нови Сад и Европска асоцијација хорова „Европа Кантат".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара