Читај ми!

Заз освојила Нови Сад

Француска музичка звезда Изабел Жофруа, познатија као Заз, успешно се представила публици на Петроварадинској тврђави, у оквиру Међународне недеље певања. Снимак наступа биће приказан у петак на другом програму РТС-а од 23.30.

На Петроварадинској тврђави, у оквиру фестивала "Cantat Novi Sad", у среду је наступила француска певачица Заз.

Као и у песмама, певачица је и у ексклузивном интервјуу који је дала за РТС пленила осмехом и позитивном енергијом.

Познато је да је почела да пева на улици, а данас, после само неколико песама које су преслушали милиони на Интернету, има заказане концерте широм света.

Сасвим природна, Изабел Жофруа, како је њено право име, поткована је вишегодишњим музичким образовањем, а иза себе има само један албум издат прошле године.

„Када сам имала 4 године рекла сам да ћу бити певачица. Касније, док сам се школовала, нисам о томе размишљала. Али, верујем да је то увек било ту негде. У ствари ми је живот указао на то", објаснила је певачица новинарки РТС-а.

У својим песмама 31-годишња певачица комбинује џез, афро, фанк, латино и кубанску музику.

Иако је њена музика најчешће весела, текстови имају и другачија значења.

„Па, нису депресивни. Они су као и живот. Има дана који су добри, има и оних који нису. Кроз музику изражавам живот, емоције, доживљаје. Сећам се, на пример, да су људи, док бих певала на улицама Монмартра, понекад плакали", истиче Заз.

Иако њен глас пореде са гласом Едит Пјаф, ова дама сматра да су потпуно различите.

Нема идоле, а поштује многе музичаре, често анонимне, од којих може да учи.

„Куда иде моја музика? Тамо где морам и ја сама. Желим, надам се, знам да хоћу да стварам, да се посветим ономе што ми је важно у животу. И заиста, како и певам, новац ми је важан само као средство за реализацију основних ствари. За мене је најважније искуство, то је највеће богатство", додаје певачица.

Снимак наступа у Новом Саду биће приказан у петак на другом програму РТС-а, од 23.30.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара