Читај ми!

Последње капи уз Кикија и „Лолобриђиду“

Наступом Кикија Лесендрића и „Пилота“ завршен је 9. Београдски фестивал пива. Пет дана уживало се у доброј музици, игри и, наравно, пиву. Памтиће се наступи шкотске групе „Симпл мајндс“, „Рибље чорбе“, „Кербера“, „Ортодокс келтса“, „Дубиозе колектива“, „Атомског склоништа“, трубача Дејана Петровића...

Шкотска група „Симпл мајндс", Ули Џон Рот из „Скорпионса", домаћи бендови „Рибља чорба", „Кербер", „Ортодокс келтс", Кики Лесендрић и „Пилоти", С.А.Р.С, „Земља грува", „Гоблини", Васил Хаџиманов бенд, гости из региона Мањифико, „Дубиоза колектив", „Атомско склониште", само су неки од извођача који су обележили девето издање „Бирфеста".

Најатрактивнији концерти, чини се, одржани су током прва три дана Фестивала, а завршно вече протицало је и у мирнијем расположењу и са нешто мање посетилаца.

Међутим, најбоље од себе дале су девојке из хрватске групе „Лолобриђида", као и Сања Илић са „Балкаником", а, већ према вишегодишњој традицији, одржано је и такмичење у брзом испијању пива.

Овогодишње издање најмасовније српске забаве за пивопије почело је наступом групе „Шинобуси", на бини су се смењивали извођачи рок, поп, алтернативне музике, а било је и излета у музичке правце мање карактеристичне за овакве манифестације попут наступа трубача, „Гаравог сокака" и Звонка Богдана.

Организатори процењују да је сваке вечери, Фестивал посетило између сто и сто педесет хиљада људи, а велика мрља је инцидент у којем су особе за којима полиција још трага у ноћи између петка и суботе ножем раниле осам посетилаца.

Иако су „Симпл мајндс", као звезде Фестивала, били у центру пажње јавности, већина посетилаца је као најбоље издвојила концерте домаћих извођача.

Београдски фестивал пива је током година постао незамислив без „Келтса", „Чорбе", Кикија Лесендрића и других звезда наше сцене, па су њихови наступи и међу најпосећенијим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво