Читај ми!

„Симпл мaјндс“, па Звонко Богдан

Одличном свирком пред око 100.000 присутних група „Симпл мaјндс“ оправдала је статус главне звезде деветог „Бирфеста“. За одличну атмосферу друге фестивалске вечери постарали су се и „Ортодокс келтс“, „Гоблини“, Соња Бакић и Звонко Богдан.

Шкотски бенд „Симпл мaјндс" (Simple Minds), наступио је синоћ на „Бирфесту" на Ушћу и уз уводни поздрав на српском језику и сат и по времена квалитетне свирке, потпуно оправдао улогу главне звезде целог Фестивала.

Пред непрегледну масу људи изашли су у добром расположењу, као пред публику коју познају и пред којом су довољно сигурни. Чинило се да су спремни да добро забаве све посетиоце, па и оне у најудаљенијим редовима.

„Добро вече, 'Бирфест'!", рекао је на почетку натупа фронтмен групе Џим Кер, а свирка је започела песмом Waterfront.

Око 100.000 људи уживало је у песмама популарних Шкотланђана, којима је ово трећи долазак у Београд.

Уочи наступа, Кер је истакао да је група тек недавно добила прилику да свира у овом делу света.

„Сада нам је мало жао, јер смо осамдесетих и деведесетих желели да дођемо, али то није било могуће. А када смо коначно добили прилику да дођемо, наишли смо на сјајну публику!", објаснио је певач групе нагласивши да се радује наступу пред великим бројем људи, као и томе што је улаз бесплатан, јер ће можда после овог концерта њихову музику заволети и посетиоци који је не познају.

Након 90 минута „Симпл мaјндс" су бину препустили другим извођачима, најпре „Гоблинима", а затим се пред публиком нашао симбол „Бирфеста" - „Ортодокс келтс" (Orthodox Celts), а музички програм друге вечери Фестивала завршен је уз звуке песама групе ЕКВ, које је изводио трибјут бенд.

Друго вече „Бирфеста" отворила је група „Док 7" из Ниша, а након њих наступила је бивша учесница Операције тријумф Соња Бакић са пратећим бендом "Chiks&Freaks".

Посебан угођај на овој вечери „Бирфеста" свакако је био и наступ Звонка Богдана, са којим је публика певала хитове Ко те има тај те нема, Ево банке, Цигане мој, Говори се да ме вараш, Осам тамбураша с Петроварадина и многе друге.

Шаролика понуда музичког програма условила је и различиту публику на „Бирфесту", па су се на Ушћу током првих дана Фестивала могли видети припадници свих генерација.

Док су они мало старији остали верни рокенролу, млађи су, осим у пиву, највише уживали у модерним музичким звуцима, а најмађи, сходно узрасту, забаву проналазили у луна парку који је и ове године саставни део „Бирфеста".

Вечерас ће посетиоце, између осталих, забављати групе „Кербер", „Атомско склониште", „Дубиоза колектив", „Гарави сокак", као и гости из Швајцаске "The Fires".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво