Читај ми!

„Рибља чорба“, стари хит на Ушћу

Као што се и очекивало, прво вече „Бирфеста“ припало је „Рибљој чорби“, чији наступи на Ушћу су редовно међу најпосећенијима. Процењује се да је кроз фестивалски простор синоћ прошло око 80.000 људи.

Прво вече београдског „Фестивала пива" (Beer Fest) који се одржава на Ушћу, било је солидно посећено, а домаћи врхунац био је наступ „Рибље чорбе", наводи агенција Бета.

„Рибља чорба" редовно има велику посећеност, али се кроз масу од око 80.000 људи у фестивалском простору ипак могло проћи релативно лако.

Бора Ђорђевић, с кацигом на глави, и његови музичари изашли су на бину у 23 сата, уз опште одобравање и, уз проблеме са озвучењем извели многе хитове, махом из каснијег периода каријере.

Ђорђевић је успут, уз мелодију "El kondor pasa" збијао шале на рачун „наркомафије у Црној Гори", а увод у његов стари хит „Волим, волим, волим, волим жене" било је опаски на геј-параду у Београду.

Публика је звиждала када је Ђорђевић при том помињао реч „толеранција".

После Ђорђевићевог концерта публика је остала да сачека наступ Маркија Рамона, бившег бубњара америчке панк-рок групе „Рамонс" (Ramones) чији су сви кључни чланови преминули.

Према писању агенције Бета, атмосфера Фестивала пива углавном је уобичајена за такве прилике, уз известан број посетилаца који су се „препунили" пивом.

Девети „Бирфест" у среду је отворио новосадски блуз-рок бенд „Шинобуси", а свирали су џезиста Васил Хаџиманов, група „Елвис Јр. Куртовић", турски бенд „Манга", група „Негатив".

У четвртак, звезде вечери биће шкотски „Симпл мајндс" (Simple Minds) чији се излазак на бину очекује око 21 сат.

Наступиће и певачица Соња Бакић, Звонко Богдан, састав „Севдах бејби", словеначки музичар Мањифико, „Хипнотајзд", „Гоблини", „Ортодокс Келтс" и „ЕКВ трибјут бенд".

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво