Читај ми!

Историја је почела пре 55 година

Ни 34 године после смрти, сјај звезде Краља рокенрола не бледи. Поштоваоци Елвиса Прислија окупиће се данас у „Грејсленду“, а ове године обележиће и пет и по деценија од изласка прва два албума музичке легенде на којима су неке од његових најпознатијих песама "Heartbreak Hotel", "Blue Suede Shoes", "Love Me Tender".

Хиљаде обожавалаца Елвиса Прислија обележиће данас годишњицу смрти популарног певача и 55 година од објављивања његова прва два албума.

Сваке године, велики број фанова Краља рокенрола окупи се 16. августа у Мемфису како би одали пошту певачу, који је преминуо 1977. године.

„Ово је невероватна година за рок музику'', рекао је музички продуцент Ернест Џоџенсен.

Како би обележили годишњицу смрти Елвиса Прислија, Џоџенсен и његов тим направили су сет од пет дискова под називом Young Man With the Big Beat.

Сет неће укључивати само пет дискова, већ и књигу од 80 страница која нуди увид у хронологију живота рокенрол легенде.

У књизи ће се наћи Прислијеве фотографије, разгледнице, писма обожаватеља, насловне странице часописа и остале ствари које подсећају на њега.

На прва два диска наћи ће се музика са дебитантског албума великог уметника Елвис Присли и наредног Елвис.

На ова два албума која су изашла 1956. године налазе се неке од његових најпознатијих песама, као што су Heartbreak Hotel, Blue Suede Shoes, Don't Be Cruel, Hound Dog, Love Me Tender и многе друге.

Ова два албума продата су у 800.000 примерака у години када су изашли.

На трећем диску из овог сета биће стављене ретке песме са живих наступа, док ће се на четвртом диску наћи песме са његових првих снимања у јануару и фебруару 1956. године, на којима је Присли урадио 12 песама.

Пети и последњи диск укључује интервјуе и два сегмента Прислијевог ретког монолога "The Truth About Me".

Колекција од пет дискова у продаји ће бити од 27. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво