Читај ми!

„Слаткиш“ за крај

Међународни џез фестивал „Нишвил“ завршен је касно синоћ на нишкој Тврђави. Последњег дана наступила и миљеница Нишлија, саксофонисткиња Кенди Далфер са бендом свог оца Ханса. Процењује се да је Фестивал посетило више од 50.000 људи.

Наступима Кенди Далфер, главне звезде овогодишњег програма, и концертом групе „Земља грува", у Нишу је завршен Међународни џез фестивал „Нишвил".

Кенди, или „Фанки слаткиш" како је често називају, је, у пратњи бенда свог оца Ханса, наступила пред око 5.000 људи и поново одушевила Нишлије, баш као и 2009. године.

Последње вечери фестивала, концерте су одржали и амерички трубач Том Харел, коме је уручена награда „Цар Константин", за аутентичан џез израз, као и хрватско-британски бенд "Voice of Nature", затим "Ondrej Števarček Quartet" и "Down Home".

Фестивал је званично затворила позната домаћа група „Земља грува".

Од 11. августа на нишкој Тврђави је наступило више од 400 музичара из двадесетак земаља.

Организатори процењују да је званични део програма 28. Међународног џез фестивала, посетило око 20 хиљада гледалаца. Програм на споредним бинама у Тврђави, који је био бесплатан, пратило је око 30 хиљада љубитеља џеза.

Суботње фестивалско вече из публике је пратио и амбасадор Русије у Србији, Александар Конузин.

Припреме за наредни, 29. Фестивал већ су почеле, а на листи жеља је и бенд „Џамирокваи".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво