Читај ми!

"Cotton pickers" тријумфовали на 45. Гитаријади

Рок бенд из Младеновца "Cotton pickers" победник је 45. Гитаријаде у Зајечару. Награду публике освијила је нишка група „Док 7“. Смотра гитарског рока завршена је свирком крагујевачког бенда „Агата“.

Стручни жири 45. Гитаријаде у Зајечару за најбољу групу одабрао је састав "Cotton pickers" из Младеновца. Најбољи бенд према мишљењу публике је „Док 7" из Ниша.

За награду стручног жирија од 150.000 динара и награду публике од 100.000 динара такмичили су се са још 12 рок састава који су учествовали на овој рок манифестацији.

Сви они су стекли право на снимање TВ спота.

Гитаријада је завршена рано јутрос свирком крагујевачког бенда „Агата", који је био последњи ревијални учесник.

Осим свирке бендова из такмичарског програма, публика је у претходне три вечери уживала и у наступима „Рибље чорбе", Дада Топића, америчке групе "Cultur Shock", „Дисциплине кичме", прошлогодишњих победника "As I Fall" и Зајечараца "Mind reflection".

Упоредо са програмом на рок сцени, која се налазила на Краљевици, музичари опредељени за нешто другачији звук, попут Влатка Стефановског, „Васил Хаџиманов бенда", Златка Манојловића, Владана Вучковића Паје, групе "Dead Saw" и „Зона Б", свирали су у центру Зајечара.

Рамбо Амадеус, кога су бројни фанови очекивали са нестрпљењем, отказао је учешће непосредно пред наступ на рок сцени на Краљевици.

Уз рокере су и ове године били бајкери.

Више стотина њих из Србије, Македоније, Бугарске, Словеније, Италије и Хрватске, дошло је да учествује на 15. мото-скупу и да забави учеснике Гитаријаде и грађане Зајечара многобројним акробацијама и бајкерским играма.

Организатори су били Центар за културу и Мото-клуб "Triumph" из Зајечара.

Водитељ програма био је музичар Ђорђе Давид и најавио да ће на следећој, 46. Гитаријади учествовати чувени гитариста Слеш, који је недавно наступао у Београдској арени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара