Читај ми!

Забава за милион на „Бир фесту“

Звучним именима светске и домаће рок сцене попут „Симпл мајндса“ организатори „Бир феста“ очекују да ће ове године успети да привуку милион посетилаца. Музички фестивал одржаће се од 17. до 21. августа под слоганом „Забава за све“.

Панк музичар Марки Рамон наступиће 17. августа, прве вечери фестивала музике и пива „Бир феста" (Belgrade Beer Fest), а шкотски рокери „Симпл мајндс" (Simple Minds) 18. августа, најавили су организатори манифестације, „Београдска културна мрежа" (БКМ).

Портпаролка БКМ-а Неда Курјачки рекла је на конференцији за новинаре у Скупштини града Београда да је „Забава за све" овогодишњи слоган „Бир феста", који ће бити одржан од 17. до 21. августа уз традиционално бесплатан улаз на простор београдског Ушћа.

„Очекујемо да ће 'Симпл мајндс' 18. августа слушати око 150.000 посетилаца", навела је Неда Курјачки, додавши да је за прво вече манифестације потврђен долазак некадашњег бубњара чувених „Рамонса" (Ramones) Маркија Рамона и да ће БКМ ускоро саопштити имена регионалних и домаћих извођача на „Бир фесту". 

„Бир фест" је за пет вечери посетило до сада рекордних 900.000 посетилаца из Србије, региона и иностранства. Директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац очекује да ће Фестивал овог лета успети да привуче милион посетилаца.

Однедавно у пословној четврти Сити у Лондону на великом екрану емитује се спот којим се рекламирају четири велика српска фестивала „Бир фест", новосадски „Егзит" (Exit), Сабор трубача у Гучи и „Нишвил" у Нишу.

„'Бир фест' је добар мотив странцима да дођу и троше. Израчунали смо да фестивали са 30.000 посетилаца почињу да враћају позитивне ефекте у буџете (града и републике), а они са милион то успевају вишеструко. Навијам за милионитог посетиоца", рекао је државни секретар за туризам Министарства економије Србије Горан Петковић.

Директор Туристичке организације Београда Дејан Веселинов истакао је да својим концептом „Бир фест" и ове године потврђује „да је Београд рокенрол град Балкана".

Како је најављено, од друштвених акција на „Бир ефсту" сав новац од продаје сувенира ићи ће у фонд акције Скупштине града Београда „Београдски беби клуб" којом се поклањају пакети за мајке и новорођене бебе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара