Читај ми!

Носталгично дружење са "The Cult"

Неколико хиљада најватренијих фанова уживало је у рок звуку састава "The Cult" синоћ у Београдској арени. Само због њих, бенд се одлучио на извођење старих хитова. Певач Иан Естбури критиковао је спољну политику САД, што је наишло на одобравање публике.

Британска група The Cult одржала је у Београдској арени пред неколико хиљада обожавалаца дуго очекивани концерт на којем је извела највеће хитове из свог тродеценијског опуса, али и представила неке од песама са новог, деветог студијског албума.

Иако је најављена сет-листа била мешавина добро познатих хитова и нових нумера, The Cult се синоћ, подстакнут одушевљеном реакцијом махом средовечне публике, на песме објављене деведесетих година прошлог века, одлучио за „бест оф" избор, тако да је на репертоару била углавном компилација албума Dreamtime, Love, Electric и Sonic Temple.

Добро расположена публика, одлична расвета и озвучење и, упркос годинама, и даље харизматични певач Иан Естбури и гитариста Били Дафи заслужни су за један од најбољих концерата у овогодишњој београдској концертној сезони.

Естбури, познат по свом експлозивном темпераменту, имао је током концерта вербални сукоб са једном особом из публике коју је упозорио да треба да се лепо понаша, а затим је уследио и краћи говор којим је апеловао на љубав и разумевање.

„Зар вам није доста агресије?", упитао је Естбури, а затим, ничим изазван, осуо критике на рачун агресивне америчке спољне политике на чијој је мети, како је подсетио, био и Београд, што је наишло на бурно одобравање публике.

Публици је потом у паузи приказана кратка видео инсталација, на тему лоших услова живота у резерватима америчких Индијанаца, који су кроз читаву историју бенда били један од сталних мотива на омотима албума и текстовима песама.

Двочасовни концерт је завршен бисом, хард-рок изведбом великог хита Break on Through америчког састава Doors, што је својеврсни специјалитет овогодишње The Cult европске турнеје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара