Читај ми!

Ријана: Мој спот је „уметност са поруком“

На оптужбе јавности да њен спот "Man Down" подстиче насиље, певачица Ријана одговорила је да је кроз „уметност са поруком“, заправо, само „оштро проговорила о веома озбиљној ствари о којој се људи плаше да говоре“.

Ријана je стала је у одбрану свог новог спота, који почиње сценом у којој мушкарац бива упуцан у главу.

Спот "Man Down" премијерно је приказан на телевизији БЕТ (Black Еntertаinment Television), а песма је о девојци која свог љубавника убија на јавном месту. У споту је и призор сексуалног напада.

Једна организација која се бави заштитом деце од насиља на телевизији затражила је од БЕТ-а да престане да емитује спот који је на програму од уторка.

Ријана је у једној емисији телевизије БЕТ, емитованој у четвртак, оценила да је контрадикторни спот „уметност са поруком".

„Само смо желели да оштро проговоримо о веома озбиљној ствари о којој се људи плаше да говоре, поготово ако су и сами жртве", навела је певачица.

„Ја сам злостављана у прошлости, па ме ипак не виђате како у слободно време трчим унаоколо и убијам људе." 

БЕТ телевизија је саопштила да ће наставити да емитује спот "Man Down" пошто се „уклапа у стандарде онога што се може емитовати".

Телевизија Ем-Ти-Ви још није приказала спорни спот, а њен представник је рекао да је „процес разматрања у току".

Ријана (23), која је и сама била жртва насиља, кад ју је у фебруару 2009. напао њен тадашњи момак Крис Браун, додала је да не пристаје на насиље.

Према њеним речима, силовања се догађају превише често и неко треба да проговори у име тих жртава. „Ако ја могу да будем глас многих чији се глас не чује, онда сам двострука победница."

Режисер спота "Man Down" Ентони Мандлер и раније је радио за Ријану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво