„Дел арно бенд“ спрема рођендански сингл

Од како је „Дел арно бенд“ почео да шири реге звуке простором бивше СФРЈ, прошло је 25 година. У име тог јубилеја, састав ће издати рођендански сингл „Хороскоп“.

Београдски „Дел арно бенд" прославља 25 година постојања 2. јула до када би требало да се појави њихов рођендански сингл Хороскоп, саопштила је промотерска кућа „Лонг плеј".

„Све што будемо радили ове године биће у знаку јубилеја. У оквиру тога имаћемо наступе, међу којима је 17. јуна Арсенал фест у Крагујевцу. На овим просторима мало ко је радио оволико дуго. У Србији се могу набројати на прсте они који су радили преко 20 година, и на то смо поносни", каже фронтмен Јован Матић.

Према његовим речима, сингл Хороскоп биће поклон фановима поводом јубилеја бенда, а истовремено и најава новог албума који „Дел арно" тренутно снима, а требало би се појави до краја године.

„Сингл Хороскоп је нешто што смо себи допустили као рођенданску песму", каже Матић.

„Дел арно бенд" су основала браћа Владан и Јован Матић 2. јула 1986. године у Београду, а уз честе измене поставе, кроз коју је прошло око 150 музичара, објавили су албуме Играј док те не сруше (1989), Година мајмуна (1992), Регенерација (1995) и Време воде (2006).

„Напорно је у овој земљи покушавати бити толико доследан толико дуго времена. Било је изузетно лепо, јер смо допринели утемељењу реге музике на простору бивше Југославије. Ако не материјално, сигурно можемо бити задовољни оним што смо постигли, а иза себе смо оставили одређено наслеђе, утицали на неке бендове. То је за нас изузетно битно", оценио је Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво