Читај ми!

Кокер у Арени пред 5.000 људи

Легендарни Џо Кокер одржао је концерт у Београдској арени пред око пет хиљада људи. Препознатљивим храпавим и снажним гласом, одличном и емотивном интерпретацијом, публику није оставио равнодушном. Кокер још једанпут показао зашто већ 40 година важи за једног од најуспешнијих музичара.

Британски певач Џо Кокер, власник једног од најпрепознатљивијих вокала у историји рок музике, наступио је у недељу увече веома убедљиво у Београдској арени, а концерт је пратило око 5.000 људи свих генерација.

Кокеру, блуз-рок ветерану који се прославио обрађујући туђе песме и одевајући их у сасвим ново рухо, ово је био други концерт у Београду у последње четири године, а повод доласка је његов нови студијски албум Hard Knocks.

Током свирке која је трајала 95 минута, Кокер је извео две песме са Hard Knocks - Unforgiven и насловну песму, а остатак је протекао у знаку највећих хитова из његове 42 године дуге каријере.

Kонцерт je био планиран као „седећи", па су организатори поставили столице у партеру. Међутим, након пола сата закашњења, са уводним тактовима прве песме Hitchock Railway, добар део публике на трибинама је устао и сишао у партер, одакле је стојећи отпратио остатак наступа.

Певачев груби, грлени вокал ниједног тренутка није посустајао, а бенд који га је пратио испоручивао је масну блуз-рок чорбу, богату женским вокалним хармонијама, клавирским пасажима, солажама на гитари, саксофону и органама.

Поред мега хита With а Little Hell from My Friends, песме „Битлса" којој је Кокер удахнуо потпуно нови живот, током регуларног дела концерта могле су се чути добро познате песме Feeling Alright, When the Night Comes, Summer in the City, Up Where We Belong, Yоu are So Beautiful, N'oubliez jamais, Come Together, You Can Leave Your Hat on и Unchain My Heart.

Врхунац је био With a Little Help From My Friends, са уводним солом на органама који се претварао у јеку и понекад звучао као брундање мотора, као и са удруженом, френетичном грмљавином органа, гитаре и Кокеровог урлика у финишу песме.

У току првог од два биса, које је публика призвала ударајући ногама о под, Кокер и бенд извели су песму са почетка његове каријере She Came in Through the Bathroom Window.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво