Читај ми!

Концерт „Ферал хора“ вечерас у Рексу

Сјајни британски импровизатор Фил Минтон, који верује да „свако ко дише може својим гласом да пружи естетски допринос животу“, наступиће вечерас са својом београдском варијантом „Ферал хора“.

„Ферал хор", састављен од Београђана спремних на експериментисање сопственим гласом, а под вођством реномираног британског музичара Фила Минтона, одржаће вечерас концерт у Културном центру „Рекс".

„Ферал хор" је оригинални пројекат, који већ 15 година широм света окупља људе који воле да певају, без обзира на претходно музичко искуство, а састоји се од дводневних радионица вокалних импровизација и завршног концерта.

Минтон је певач, трубач, композитор, који се последњих 30 година највише бави певачким импровизацијама, а у Београду је гостовао са пијанистом Верјаном Вестоном на Фестивалу нове и експерименталне музике „Ринг Ринг", 1998. године.

Кроз радионице и перформансе „Ферал хора", Фил Минтон настоји да своје импровизаторско искуство пренесе људима из различитих културних и социјалних средина, верујући да „свако ко дише може својим гласом да пружи естетски допринос животу".

Радионице и концерти „Ферал хора" до сада су одржани у Енглеској, Француској, Белгији, Бразилу, Јапану, Аустралији и другим земљама.

Концерт „Ферал хора" у Београду представља уводни догађај Фестивала самоорганизованих хорова „Сви у глас", који ће се одржати 28. и 29. маја у Дому омладине, Културном центру „Рекс" и на улицама српске престонице.

Фестивал ће окупити алтернативне или „гаражне" хорове са територије бивше Југославије: „Комбинат" из Словеније, "Le Zbor" (Хрватска), „Распеани Скопјани" (Македонија), као и „Хоркестар", "Prrroba" и "Le wHORe" из Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво