Читај ми!

Фетбој Слим на јесен у Београду

Британски ди-џеј Фетбој Слим, који је на музичкој сцени познат по маниру да наступа под различитим псеудонимима, представиће се београдској публици у Арени 23. септембра. Заслужан за развој електро-денса и ширење хип-хопа, Слим као продуцент потписује и многе туђе хитове. Цена улазница је 2.490 динара.

Пионир електро-денса, Норман Квентин Ли Кук, сада познатији као Фетбој Слим, наступиће у Београдској арени, 23. септембра.

Енглески ди-џеј и продуцент са специфичним маниром да често мења уметничка имена, један је од најзаслужнијих за развој електро-денса.

У каријери дугој више од двадесет година Фетбој Слим, односно Квентин Ли Кук, наступао је под различитим псеудонимима и са сваким остварио видљиве успехе.

Музиком је почео да се бави свирајући бубњеве у британском рок бенду "Disque Attack". По одласку на студије развија своје ди-џеј вештине наступима по клубовима.

Под називом Ди-џеј Квентокс Кук (DJ Quentox Cook) и Ди-џеј Баптист (DJ Baptiste), почео је ширење хип-хопа.

Свој први соло успех постигао је 1989. године песмом Blame it on Bassline.

Псеудоним Фетбој Слим усваја 1996. године, као иронични одговор на претходни Пицамен (Pizzaman). Надимак је преузео од популарног блуз певача из Луизијане из четрдесетих година прошлог века, познатог по песми Baby, I Want a Piece of Your Pie.

Под називом Фетбој Слим објављује први албум 1997. године, Better Living Through Chemistry на којем се нашао хит Everybody Needs a 303.

Име албума је повезан са слоганом коришћеним у Америци педесетих да хиперактивну децу треба утишати са великим дозама валијума. Име је, такође, и ода његовим колегама и пријатељима "The Chemical Brothers" који су га убедили да изда албум. Албум је био тотални успех.

Praise You је први Куков хит који се нашао на врху многих топ листа у Британији и Америци. Спот за ову песму, који је режирао Спајк Џонс освојио је бројне награде међу којима су Греми и Ем-Ти-Ви. Истоимени албум је дошао до платинског тиража и потврдио јединствену позицију Фетбој Слима.

Фетбој Слимов албум највећих хитова Why Try Harder oбјављен је 2006. године. На њему је 18 нумера, укључујући десет хитова са Топ 40 листе најбољих као и две нове нумере - Champion Sound и That Old Pair of Jeans.

Музичар тренутно наступа и под називом Brigthon Port Authority.

Улазнице по цени од 2.490 динара биће у продаји од 25. маја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара