Читај ми!

Арсен Дедић и Дарквуди на „Миксер“ фестивалу

Легенда југословенске шансоне Арсен Дедић гостоваће на овогодишњем издању „Миксер“ фестивала у Београду. Најављен и ексклузивни наступ „Дарквуд даба“. Улаз за музички програм бесплатан.

У музичком програму „Миксер" фестивала крајем маја у Београду, наступиће шансоњер Арсен Дедић, седам бендова свираће одабране песме југословенског рокенрола, док ће алтернативци „Дарквуд даб" извести уживо свој први албум Парампарчад.

Организатори „Миксера" најавили су да ће његово ново издање бити одржано од 25. до 29. маја у простору „Житомлина" у Београду, уз бесплатан улаз за посетиоце музичког програма названог „Повратак у будућност", као и свих осталих садржаја мултимедијалног фестивала.

„Музички програм инспирисан је значајним климаксима заједничке историје као што су 20 година од распада СФРЈ и 30 година од врхунца југословенског новог таласа. Ове коинциденције повеле су нас на пут размишљања колико је оно што се дешавало уочи распада некадашње земље утицало на извођаче данас", саопштили су организатори.

Предвиђено је да у музичком програму „Миксера" седам извођача у првом делу свог концерта изводе култне песме са одабраног албума југословенског рока, а у другом свој актуелни ауторски материјал.

Алтернативни састави „Неочекивана сила", „Јарболи", „Велики презир", „Земља грува", „Сви на под", „Врум" и „Петрол" позабавиће се албумима Дина Дворника, „Боја", „Лаких пингвина", „Супернаута", „Шарла Акробате", „Београда" и „Ла Страде".

„Са посебним задовољством најављујемо ексклузивни наступ 'Дарквуд даба' који ће одсвирати први албум Парампарчад (1993) обележавајући 20 година од свог првог наступа у пролеће 1991. Tе композиције нису на репертоару групе већ скоро 15 година", наводи се у саопштењу.

„Миксер 2011" отвара „легенда југословенске ауторске композиције" Арсен Дедић, који ће у пратњи сина и пијанисте Матије Дедића, извести репертоар забележен на његова прва три албума објављена између 1969. и 1973. године, Човјек као ја, Арсен II и Homo Volans.

Како је најављено, отварање „Миксера" 25. маја на некадашњи Дан младости, увеличаће и Оркестар Гарде Војске Србије као и хор „Проба" пригодним „празничним" репертоаром.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара